top of page

Aлармен систем - Ajax Starter Kit

 

Централна единица (HUB) за безжичен противппровален систем со интегрирани LAN и GSM/GPRS комуникатори.

Овозможено додавање и работа до 100 безжични уреди, со до 50 корисници.

Вградена back-up батерија.

 

Комплетот содржи:

 

 • Алармна централа (Hub)
 • PIR детектор на движење Ajax MotionProtect
 • Магнетен контакт Ajax DoorProtect,
 • Далечински управувач Ajax SpaceControl
 • Внатрешна сирена Ajax HomeSiren.

 

Напомена - во цената не е вклучена монтажа на системот.

Ajax Starter Kit

ден25.990,00Price
Tax Included
Color
 • Производител AJAX
  Технологија Безжична PG2
  Изведба модуларна
  Број на вградени безжични зони 100
  Макс број зони - вкупно 100 безжични уреди
  Вкупен број на партиции 1
  Безжична фрекфенција 868MHz
  Безжична комуникација Двонасочна
  Автоматско пријавување на безжични уреди Преку QR код 
  Макс прошириво безжични зони 100
  Вкупен број на кориснички шифри 50 (smartphone app)
  Вкупен број на далечински управувачи 100
  Вкупен број на безжични тастатури - 2 way 100
  Димензии 162,7 x 162,7 x 35,9 mm
  Степен на заштита Grade 2 (EN50131-1)
  Напојување главно 220VAC
  Напојување помошно - батерија Li-ion 2Ah (вградена)
  Вградено напојување Да
  Макс број PGM излези со јака струја До 100 ѕидни прекинувачи (220 VAC, 13A)
  Макс бросј надгледувани безжични сирени 100
  Дојава на приемник за мониторинг центар IP/GPRS 1 адреса
  Софтвер за програмирање Smartphone, desktop app
  Формати на дојава во мониторинг центар  AJAX RX
  Приватна дојава SMS / Повик (треба SIM картичка)
  SMS Да
  Надзор на комуникација и тел.линија Да
  GSM / GPRS комуникатор интегриран GSM/GPRS
  IP комуникатор интегриран
  Видеоверификација на алармни настани Опција
  Апликација за смарт телефон ДА
  Вградена резервна батерија ДА
  Работни услови 0°C - 50°C
  Материјал PC пластика
  Вграден RFID читач Не
bottom of page